MILYEN JOGKÖVETKEZMÉNYEKRE SZÁMÍTHAT?

Diverse people crime shoot

Meghatározott alkoholszint felett Önnel szemben büntetőeljárás indul. A büntetőeljárás eljárásjogi következménye, hogy Önnek részt kell vennie – gyanúsítottként a rendőrségi kihallgatáson, ahol – többek között – rabosításon fog átesni. Az eljárás során lehet több kihallgatás, illetőleg bírósági tárgyalás.

 

Ittas vezetés büntetőeljárásában a döntést viszont csak a bíróság szabhatja ki, ezért az Ön ügye is ott zárul majd le! Az ittas járművezetés vétsége esetén alkalmazandó büntetés, s talán az elkövetőket legérzékenyebben érintő tétel, a járművezetéstől való eltiltás.  Ennek mértéke a jelen bírói gyakorlat szerint – országosan és átlagosan – már az egy év (gyakorlati) alsó határtól indul – a legkisebb értékre vonatkoztatva is! Ezen felül – és nem helyett – kerül kiszabásra a pénzbüntetés.

 

Ezekhez kapcsolódik a közlekedés-alkalmassági vizsga (ismertebb nevén az utánképzés), amely azt jelenti, hogy a büntetés leteltével Ön majd csak akkor kapja vissza a vezetői engedélyét, ha bemutatja az utánképzés elvégzését igazoló dokumentumot. Az utánképzés gyakorlatilag egy több hetes képzés és vizsgasorozat, valamint pszichoterápia. Az utánképzés díja több tényezőtől függően 98.000 – 220.000.- között mozog. A fő probléma, hogy a járványhelyzet miatt jelenleg a legtöbb helyen szünetel, vagy akadozik az utánképzés.

TÉVHITEK

Az interneten is keringenek tévhitek, de sokszor ezeket a tévhiteket az intézkedő avagy a kihallgató rendőrök az Ön megnyugtatására mondják, akiknek feladatuk a az ügy gyors és hatékony lezárása.

  1. Rövid időn belül pl 30 napon belül visszakapja a jogosítványát, csak írjon egy méltányossági kérelmet a rendőrségre. Ez azért is tévhit, mer döntést csupán bíróság hozhat, és ügyvédi közreműködés nélkül egy év alatti eltiltást még enyhébb esetekben sem nagyon szabnank ki.
  2. Hat hónap eltiltás alatt nem kell utánképzésen résztvenni. Ez is egy tévhit (egy igen régi szabály ami már nincs hatályban), azonban van mód az utánképzés törvényes elkerülésére.
  3. Fölösleges ügyvédet fogadni a hatóságok elnézőek, ha Ön jelzi, hogy a munkájához szükséges a jogosítvány.
  4. Ha ügyvédet fogad, azzal a hatóságok „rosszallását” éri el. Az ügyvéd ellensúlyozza az ügyészi hozzáállást, képviseli az érdekeit, a hatóságok Önt és szándékát komolyabban veszik, természetesen a törvényes védelem a hatóságoknál semmilyen ellenérzést nem vált ki, ügye kimenetelét az ügyvédi közreműködés csakis pozitívan befolyásolhatja.
  5. Több járműkategória megléte esetén automatikusan csak az a kategória kerül elvételre, amellyel az elkövetés megvalósult. Ez is egy távhit. A kategória korlátozásért is magas szinten kell megküzdeni!

MIÉRT FONTOS AZ ÜGYVÉDI KÉPVISELET, MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Retro effect faded and toned image of a businessman stopping domino effect on wooden table. Business solution concept.

A

A büntetési tételek a Büntető Törvénykönyvben igen tágan kerültek meghatározásra. Így tehát nincs olyan táblázat, amely alapján meg lehetne határozni, hogy adott alkoholszinttel és eseménnyel – az elkövető milyen büntetésre számíthat. A büntetés kiszabása ennél sokkal összetettebb folyamat! Elsősorban, a mért alkoholszint mellett az elkövetés körülményei, az elkövető büntetőjogi és közlekedési előélete, az eljáró bíróság, s a vádat – minden esetben – képviselő ügyész meglátásai – és mindemellett még számtalan egyéb tényező és körülmény. A büntetés mértéke még országos szinten, területileg is változó. Ezért célszerű, ha amint bekövetkezett az esemény, Ön a lehető leghamarabb megkeres minket. Nálunk nem kötelező – de erősen ajánlott –  az ingyenes személyes konzultáció, ugyanis kollégáink telefonon is rendelkezésre állnak ingyenesen! Mi, az összes körülményre való tekintettel tudjuk Önt tájékoztatni, hogy mire számíthat szakszerű ügyvédi közreműködés nélkül, vagy ezzel ellentétben mi miben tudunk Önnek segíteni.

Az ügyészség általános célja, feladata minél nagyobb joghátrány elérése. A bíró feladata, a döntés meghozatala a törvény tágra szabott keretein belül, indítványok alapján. Amennyiben nincs, avagy nincs megfelelő védelem, úgy a képzeletbeli mérleg (ügyész – bíró – védőügyvéd) a súlyosabb joghátrányokkal járó ügyészi indítvány felé fog billenni. A védőügyvéd szerepe, az eljárásban való folyamatos jelenlétével, a minél kisebb hátránnyal járó büntetés elérése. Mi ebben tudunk Önnek hatékony segítséget nyújtani, lakjon Ön bárhol is az országban!

AZZONNALI SEGÍTSÉG

MIRE SZÁMÍTHAT ÜGYVÉD NÉLKÜL, ILLETVE SZAKSZERŰ ÜGYVÉDI KÉPVISELETTEL?

image_3

Bármilyen büntetőeljárás esetén erősen javasolt védőügyvédet fogadni. Fontos szerepe van mind az eljárás során a képviseletben, illetve a büntetés kiszabásánál is meghatározó tényező. Ez természetesen az ittas járművezetés vétségének eseteinél is érvényes.

Ügyvéd nélkül egyedül kell megjelennie az eljárási cselekményeken, amelynek hátránya, hogy Ön nem tudja, hogyan viselkedjen, mit mondjon, mivel javít vagy ront a helyzetén. Az elkövetők sok esetben olyan mondatokkal próbálnak enyhébb büntetésben reménykedni, ami kifejezetten hátrányosan érinti ügyük megítélését, ha pedig nem tesznek vallomást, akkor lemond a védekezés jogáról, melynek következtében az eljárás is elhúzódhat. Ezen kívül további kellemetlen pillanatokat lehet átélni egy gyanúsítotti kihallgatás során, ha a kihallgató tiszttel nem megfelelő a kommunikáció.

 

Az eljárás elhúzódása is egy fontos szempont, védelem nélkül ez igen gyakori, akár egy éven túli is lehet (!), melynek további hátránya, hogy az eljárás jogerős befejezéséig a vezetési jogosultság szünetel. Mi azonban tudjuk a módját, hogyan lehet gyorsítani az eljárást, amely akár heteken belül is lezárulhat. Amennyiben a jogosítványt hamar vissza lehetne kapni például jó előéletre, munkára, családra való hivatkozással, akkor irodánk már nem létezne…

Szakszerű ügyvédi, orvosszakértői (!) közreműködéssel lényegesen kisebb joghátrányra lehet számítani, sokkal rövidebb tartalmú eltiltásra, vagy akár az eltiltás mellőzésére is! Látsd „sikeres ügyek” menűpont.  Közreműködésünkkel az esetek túlnyomó többségében, jogszerűen mentesülnek ügyfeleink az utánképzés alól is. A pénzbüntetést is jelentős mértékben csökkenteni lehet, kamatmentes részletfizetési lehetőséggel. A büntetett előélethez fűződő egyéb joghátrányok is elkerülhetők (fegyvertartási engedély, tiszta erkölcsi bizonyítvány) is megmaradhatnak.

Több mint tíz éves gyakorlattal rendelkező ügyvédi irodánk, minden esetben kidolgozza a legmegfelelőbb védekezést. Szükség esetén igazságügyi orvosszakértőt vonunk be, amely tényező gyakran teljes fordulatot hozhat az ügyben!

Ha Ön például hivatásos sofőr, vagy több járműkategóriával rendelkezik, akkor is különösen indokolt felkeresnie minket, hivatásos kategóriáját még hamarabb vissza tudjuk szerezni Önnek. Manapság a jogosítvány nem csupán kényelmi eszköz, hanem sok esetben – és nyilván nem csak hivatásos sofőröknél – a megélhetés, életvitel, család és egzisztencia alapját képezi!

Sokakban felmerülhet a kérdés: „mit tud egy ügyvéd mondani, amit én ne tudnék? – Úgysem lehet semmit tenni. Ha ügyvédet fogadok, talán súlyosabbnak tűnik a helyzetem, és rosszabb szemmel néz rám a hatóság. Várjam meg mi lesz, aztán – talán – keressek meg egy ügyvédet is?” Ezek tévhitek és téves gondolatmenetek. Sokan nem is gondolnák, hogy szakszerű ügyvédi segítséggel, milyen eredményeket lehet elérni. A hatóság az ügyvéd nélkül megjelent személyekre úgy tekinthet, mint akinek nem annyira fontos a jogosítványa, s ezáltal teret adva az ügyészi indítványnak, akár súlyosabb joghátrányra is számíthatnak. Ha Önnek fontos ügye végkimenetele, akkor a lehető legrosszabb döntés a kivárás. Minnél később történik a segítségnyújtás, annál kisebbek az esélyek, akárcsak egy betegség esetében is! Tehát a várakozás, késlekedés, a lehető legrosszabb stratégia. Egy méltányossági kérelem, jó közlekedési előéletre történő hivatkozás, és a jogosítvány munkához való szükségességre hivatkozás önmagában nagyon kevés, ilyen próbálkozások nem eredményezik a jogosítvány gyors visszaszerzését. Továbbá vannak, akik arra hivatkoznak, hogy közvetlen a vezetés előtt ittak, vagy (például baleset esetén) a vezetés után (ráivás). Ezekhez az esetekhez orvosszakértő szükséges, mellyel szintén kapcsolatban áll irodánk. 

Szakszerű ügyvédi, orvosszakértői (!) közreműködéssel lényegesen kisebb joghátrányra lehet számítani, sokkal rövidebb tartalmú eltiltásra, vagy akár az eltiltás mellőzésére is! Közreműködésünkkel az esetek túlnyomó többségében, jogszerűen mentesülnek ügyfeleink az utánképzés alól is. A pénzbüntetést is jelentős mértékben csökkenteni lehet, kamatmentes részletfizetési lehetőséggel. A büntetett előélethez fűződő  egyéb joghátrányok (fegyvertartási engedély, erkölcsi bizonyítvány) is megmaradhatnak.

Több mint tíz éves gyakorlattal rendelkező ügyvédi irodánk, minden esetben kidolgozza a legmegfelelőbb védekezést. Szükség esetén igazságügyi orvosszakértőt vonunk be, amely tényező gyakran teljes fordulatot hozhat az ügyben!

Ha Ön például hivatásos sofőr, vagy több járműkategóriával rendelkezik, akkor is különösen indokolt felkeresnie minket. Sokan ugyanis azt feltételezik, hogy csak az a kategória kerül elvételre, amellyel az elkövetés megvalósult. Ez is egy távhit. A kategória korlátozásért is magas szinten kell megkűzdeni! Manapság a jogosítvány nem csupán kényelmi eszköz, hanem sok esetben – és nyilván nem csak hivatásos sofőröknél – a megélhetés, életvitel, család és egzisztencia alapját képezi!

Sokakban felmerülhet a kérdés: „mit tud egy ügyvéd mondani, amit én ne tudnék? – Úgysem lehet semmit tenni. Ha ügyvédet fogadok, talán súlyosabbnak tűnik a helyzetem, és rosszabb szemmel néz rám a hatóság. Várjam meg mi lesz, aztán – talán – keressek meg egy ügyvédet is?” Ezek tévhitek és téves gondolatmenetek. Sokan nem is gondolnák, hogy szakszerű ügyvédi segítséggel, milyen eredményeket lehet elérni. A hatóság az ügyvéd nélkül megjelent személyekre úgy tekinthet, mint akinek nem annyira fontos a jogosítványa, s ezáltal teret adva az ügyészi indítványnak, akár súlyosabb joghátrányra is számíthatnak. Ha Önnek fontos ügye végkimenetele, akkor a lehető legrosszabb döntés a kivárás. Minnél később történik a segítségnyújtás, annál kisebbek az esélyek, akárcsak egy betegség esetében is! Tehát a várakozás, késlekedés, a lehető legrosszabb stratégia. Egy méltányossági kérelem, jó közlekedési előéletre történő hivatkozás, és a jogosítvány munkához való szükségességre hivatkozás önmagában nagyon kevés, ilyen próbálkozások nem eredményezik a jogosítvány gyors visszaszerzését. Továbbá vannak, akik arra hivatkoznak, hogy közvetlen a vezetés előtt ittak, vagy (például baleset esetén) a vezetés után (ráivás). Ezekhez az esetekhez orvosszakértő szükséges, mellyel szintén rendelkezik irodánk. 

MINDEN ESET EGYEDI, EZÉRT KÉRJE IRODÁNK SZEMÉLYRE SZABOTT, INGYENES TÁJÉKOZTATÁSÁT

Az Ön problémája nem oldódik meg, ha naphosszat az Interneten keresgél, a kevésbé hasznos és igen sok tévinformáció között.

Keressen minket hamar, ügyét azonnal egyedileg kezeljük, s már telefonon személyre szabott tájékoztatást nyújtunk, hétvégén is. Emellett az ingyenes konzultáció során, az addig keletkezett iratok áttekintésével egyidejűleg, szakszerűen tájékoztatjuk ügyének lehetséges végkimeneteléről! Ezekkel a mondatokkal Ön sok helyen találkozhat az interneten, azonban tudnia kell, hogy a Szuper És Társai ügyvédi iroda specializálódott elsőként, az ittas vezetők védelmére, ezért nem kívánjuk Önt további sablonos mondatokkal terhelni.

Hívjon, keressen minket a megoldásért, vagy kérjen azonnali segítséget

Ezt a honlapot a Pest-megyei Ügyvédi Kamarában (1132 Bp. Visegrádi u. 3. II/1) bejegyzett Szuper és Társai Ügyvédi Iroda tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.pmuk.hu honlapon megtalálhatók. EU ÁFA számunk: HU-‎18132465