ittasan vezetett Ön, vagy ismerőse, rokona?
Itt és most minden kérdésére azonnali, díjmentes választ kap!

Rokonának, ismerősének, családtagjának nevében is kitöltheti az alábbi adatlapot!

Mi az ittas vezetésért járó büntetés? Mire számíthat egy ittas vezető 2021-ben? Mi az ittas járművezetés
büntetőeljárásának pontos folyamata?

Ön most válaszokat keres itt – az interneten, így már biztosan látta a legtöbb weboldalon ugyanazokat a sablonos mondatokat:

“…Zéró tolerancia van. Évekre elvehetik a jogosítványát. Több százezer forintot kell fizetnie…”

Tőlünk viszont megtudhat minden információt, az összes kérdésére. Ez egy díjmentes szolgáltatás és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Az adatlap azt a célt szolgálja, hogy Ön megtudja, mi várható a büntetőeljárásában. Amennyiben azonnal meg kívánja tudni, hogy konkrétan az Ön eseménye mit vonhat maga után, a fenti adatlapot szükséges kitöltenie! A tájékoztatás az általunk ismert több tízezer megtörtént esetre alapul, jogi tanácsadásnak nem minősül, díj és egyéb kötelezettsége nincs.

Néhány fontos és alapvető információt az alábbiakban olvashat:

Az ittas járművezetés szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősül?

Az ittas vezetés 0,50 gramm/litert véralkoholszintet illetőleg  0,25 mg/l levegő alkoholszintet nem meghaladó érték esetén esetében nem valósul meg bűncselekmény, a vezetői engedély nem kerül bevonásra, csupán közigazgatási pénzbirságot szabnak ki. Amennyiben a sofőr szervezetében a szeszes ital ennél nagyobb koncentrációban szerepel, úgy az már bűncselekményként kezelendő, és súlyosabb következményeket von maga után. Az ittas gépjárművezetés bizonyítható valamint vér- és vizeletvizsgálat által egyaránt.

Az ittas sofőrök járművezetői engedélyét kivétel nélkül bevonják!

Az ittas vezetés következményei 2021

A hatóságok szem előtt tartják az ittas vezető alkoholos befolyásoltságának fokát. A forgalomban tanúsított cselekedet szintén számíthat a büntetés kiszabásánál.

Ha teljes körű információra van szüksége az ittas vezetés ügyében, vagy azonnali ügyvédi segítséget venne igénybe, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Ezt a honlapot a Pest-megyei Ügyvédi Kamarában (1132 Bp. Visegrádi u. 3. II/1) bejegyzett Szuper és Társai Ügyvédi Iroda tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.pmuk.hu honlapon megtalálhatók. EU ÁFA számunk: HU-‎18132465