ittasan vezetett Ön, vagy ismerőse, rokona?
Itt és most minden kérdésére azonnali, díjmentes választ kap!

Rokonának, ismerősének, családtagjának nevében is kitöltheti az alábbi adatlapot!

Blank Form (#1)

Mi az ittas vezetésért járó büntetés? Mire számíthat egy ittas vezető 2023-ban? Mi az ittas járművezetés
büntetőeljárásának pontos folyamata?

Ön most válaszokat keres itt – az interneten, így már biztosan látta a legtöbb weboldalon ugyanazokat a sablonos mondatokat:

“…Zéró tolerancia van. Évekre elvehetik a jogosítványát. Több százezer forintot kell fizetnie…”

Tőlünk viszont megtudhat minden információt, az összes kérdésére. Ez egy díjmentes szolgáltatás és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Az adatlap azt a célt szolgálja, hogy Ön megtudja, mi várható a büntetőeljárásában. Amennyiben azonnal meg kívánja tudni, hogy konkrétan az Ön eseménye mit vonhat maga után, a fenti adatlapot szükséges kitöltenie! A tájékoztatás az általunk ismert több tízezer megtörtént esetre alapul, jogi tanácsadásnak nem minősül, díj és egyéb kötelezettsége nincs.

Néhány fontos és alapvető információt az alábbiakban olvashat:

Az ittas járművezetés szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősül?

Az ittas vezetés 0,50 gramm/litert véralkoholszintet illetőleg  0,25 mg/l levegő alkoholszintet nem meghaladó érték esetén esetében nem valósul meg bűncselekmény, a vezetői engedély nem kerül bevonásra, csupán közigazgatási pénzbirságot szabnak ki. Amennyiben a sofőr szervezetében a szeszes ital ennél nagyobb koncentrációban szerepel, úgy az már bűncselekményként kezelendő, és súlyosabb következményeket von maga után. Az ittas gépjárművezetés bizonyítható valamint vér- és vizeletvizsgálat által egyaránt.

Az ittas sofőrök járművezetői engedélyét kivétel nélkül bevonják!

Az ittas vezetés következményei 2023

A hatóságok szem előtt tartják az ittas vezető alkoholos befolyásoltságának fokát. A forgalomban tanúsított cselekedet szintén számíthat a büntetés kiszabásánál.

Ha teljes körű információra van szüksége az ittas vezetés ügyében, vagy azonnali ügyvédi segítséget venne igénybe, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Ezt a honlapot a Pest-megyei Ügyvédi Kamarában (1132 Bp. Visegrádi u. 3. II/1) bejegyzett Dr. Koncz és Társai Ügyvédi Iroda tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.pmuk.hu honlapon megtalálhatók. EU ÁFA számunk: HU-‎18132465